Hans R. van der Vlis | paintings

paintings of owl-eyes
Ik ben geboren in Leeuwarden en maak al op jonge leeftijd kennis met de natuur in de polders rond mijn woonplaats. Vanaf dat moment neemt de natuur een belangrijke plaats in mijn belevingswereld in.

Ik verhuis naar Alphen aan den Rijn en ontwikkel het tekenen en schilderen verder. De natuur, in de breedste zin van het woord, houdt me in zijn greep.

Die liefde voor de natuur wil ik delen. Ik vertel mijn verhalen door middel van beelden dus kies ik voor het kunstenaarschap en ga tekenen en schilderen. Ik laat mij door diverse aspecten uit de natuur inspireren en vind hierin de onderwerpen voor de thema’s van mijn werk.

Die wereld wil ik weergeven, vormgeven in al zijn schoonheid. Ik wil mijn verwondering in mijn schilderijen tonen, overbrengen. Mensen dichtbij de natuur brengen, ze even stil laten staan in deze gehaaste wereld.

Schilderen is voor mij als ademhalen, het is mijn voedsel en mentale krachtbron. In mijn werk kan ik vormgeven aan mijn gedachten en dromen, het is mijn stem. Kijk naar mijn werk, neem de tijd en zie wat ik vertellen wil.

Techniek: Materiaalbehandeling is een belangrijk aspect van mijn schilderkunst. Tegenwoordig werk ik voornamelijk met acrylverf op linnen. Mijn schilderijen worden laag over laag met diverse technieken transparant opgebouwd.

Opleiding: Na de middelbare school volg ik de dagopleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en daarna de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam. Tijdens mijn studie in Den Haag studeer ik ook dierenanatomie.

Prijzen/selecties

  • Geselecteerd voor Europese natuurtentoonstelling schilderkunst in Enschede
  • Zilveren prijs, professionele schilderkunst – Groene Hart Kunstprijs